Перейти до основного вмісту

                           Цікаві факти про собак

Вони живуть з нами пліч-о-пліч вже більше ніж 30 тисяч років. Ми піклуємося про них, вони люблять і тішать нас. Дізнайтеся більше про своїх домашніх улюбленців: цікаві породи собак, найбільші собаки, відомі і багаті, а також цікаве про собак – вони вміють співпереживати і навчатися!
Собаки – єдині тварини, які можуть розпізнавати наші емоції. Їм достатньо погляду, щоб зрозуміти, радієте ви або сумуєте. Вони здатні навіть співпереживати людям, відчуваючи ті ж емоції, що їхні господарі.
                                           У собак потіють лапи
Виявляється, собаки теж пітніють. Але, на відміну від людей, у яких піт виділяється через шкіру по всій поверхні тіла, у собак він проступає через лапи. Ви можете переконатися в цьому, поспостерігавши за собакою в спекотний літній день. Характерною ознакою буде солонуватий запах.
Відбитки носів собак так само унікальні, як і відбитки пальців людини:
Відбитки собачих носів унікальні, тому вони використовуються для ідентифікації тварини, також як відбитки пальців використовуються для ідентифікації людини. Криміналісти нерідко користуються цією обставиною при розслідуванні злочинів за участю тварин та їх господарів.
                                       Серед собак є багатії
Багато господарів дуже люблять своїх вихованців, і навіть включають їх в свій заповіт як спадкоємців, в тому числі за наявності спадкоємців серед людей. Тільки в США кількість собак, які є основними спадкоємцями, більша мільйона.
               Собаки можуть запам’ятовувати сотні слів
Середньостатистична собака навчається так само легко , як дитина, і може вивчити від 200 до 500 слів. Більше того, собака здатна освоїти основи математики, наприклад, навчитися рахувати і впорядковувати цифри за зростанням.

Коментарі